NK Clubs voor schaatsen

NK Clubs is de rokjesdag van het schaatsen. Aan het begin van het schaatsseizoen strijden 14 schaatsclubs voor de titel; NK Clubs van het jaar! Hier draait alles om #clubliefde! 

In 2018 werd Joyce benaderd door Sicco Janmaat, assistent-coach van de Jumbo-Visma schaatsploeg met de vraag of ze hem kon helpen zijn droom te verwezenlijken. Het opstarten van een nieuw initiatief om nog meer schaatstalenten te kweken. Een wedstrijd tussen de veertien beste schaatsclubs van Nederland. Een NK dat nét iets anders is dan een individueel NK. Een NK voor Clubs! 

Veertien rijders (6 junioren en 8 senioren) strijden tegen elkaar op veertien afstanden voor dé titel en NK Clubs beker Elke rijder mag maar 1 afstand rijden en de topper of nationale helden mogen ook een afstand rijden! Hierdoor zit je als juniorrijder in één team met bv Sven Kramer of Ireen Wüst! Samen inrijden, elkaar aanmoedigen en de clubkleuren verdedigen. 

Het NK Clubs heeft een uniek systeem ontwikkeld, waarmee alle scores door het hele schaatsseizoen van alle clubrijders bijgehouden worden en in een (dynamische) ranglijst geplaatst wordt. Dit leidt tot een top 20 van clubs. 

De beste veertien mogen uiteindelijk aan de start verschijnen. 

Door de intensieve contacten en enquetes onder clubs, weten we als organisatie precies wat er speelt binnen clubs en waar behoefte aan is. Tijdens het inrijden van de deelnemers is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de NK Clubs Summit waar in interactieve workshops verschillende onderwerpen (aantrekken van leden, talenten ontwikkelen, aantrekken en behouden van sponsors, de juiste trainingsmethoden, voedingsadviezen, etc) worden behandeld. Ouders, trainers, bestuurders, coaches, leden, commissies, eigenlijk is iedereen welkom tijdens deze gratis Summit. 

Tijdens de afsluitende NK Clubs Summit in maart worden verschillende awards uitgereikt aan de clubs. 

JOYConcepts is van A tot Z verantwoordelijk voor de organisatie van dit nul-euro event en beide Summits. Daarnaast heeft zij een social media strategie ensponsorpropositie opgesteld om partners te binden en slimme activaties met hen op te zetten. Samenwerking met de KNSB voor bv. het wedstrijdreglement. 

 

Dit NK biedt echt enorme kansen voor organisaties en merken om in het hart van de clubs door te dringen en nationaal bekendheid te genereren. 

"Dit NK wordt door de clubs gewaardeerd met een 8,5" 

Overview-media.png

  • 14 schaatsclubs x 14 rijders @Thialf, Heerenveen

  • Idea to event in 2 maanden  (!)

  • 0 euro budget

  • 300 fans

 

Media coverage: 

NOS Studio Sport

NOS Jeugdjournaal

NK Clubs voor schaatsen 2019

2020 JOYConcepts. All rights reserved

  • LinkedIn - grijze cirkel
  • Twitter
  • Instagram